Herkesin en sevdiği lezzetlerden biri olan çikolata, evinizde bile hazırlayabileceğiniz muhteşem bir lezzete dönüşüyor! Ev yapımı çikolatalı sürülebilir bu tarifle çikolata keyfini en üst düzeye çıkarabilir, kahvaltıda gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz…
MALZEMELER
100 gram bitter çikolata (yuvarlak çubuk)
2 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı süt
Bir tutam tuz (isteğe bağlı)
ÜRETME
Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Bunu yapmak için bir tencereye su koyun ve kaynatın. Üzerine cam veya metal bir kap yerleştirin ve çikolatayı bu kabın içinde eritin. Alt kısmının suya değmemesine dikkat edin, çikolatanın su buharıyla birlikte erimesini sağlayın.
Çikolata eriyince balı ekleyip karıştırın.
Kakao tozunu ekleyin ve iyice karıştırın. Kakao tozu çikolatayı koyulaştıracak ve daha sürülebilir bir kıvam elde etmenize yardımcı olacaktır.
İsteğe göre süt veya krema ekleyerek daha kremsi bir kıvam elde edebilirsiniz. Ancak bu adımı atlayıp daha kalın bir çikolata kreması elde edebilirsiniz.
Bir tutam tuz ekleyerek lezzeti dengeleyebilirsiniz ancak tuz kullanmanıza gerek yok.
Karışımı tamamen pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın.
Çikolatayı cam kavanozlara veya kaplara dökün ve oda sıcaklığına soğumaya bırakın.