Irkçılığa tepki gösterdi ve 2 maç ceza aldı! – En güncel spor haberleri

İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) Disiplin Komisyonu, 30 Mart’ta 3. Lig’de oynanan Sestao-Rayo Majadahonda karşılaşmasında tribünlerden kendisine ırkçı yorumlarda bulunan bir taraftara tepki gösteren Rayo Majadahonda’nın Senegalli kalecisi. Şeyh SarrOnu 2 maç diskalifiye etti.

Disiplin komisyonunun, futbolda ırkçılığa ilişkin olayla ilgili beklenmedik bir karar açıklaması, İspanyol basınında büyük tepkiye ve kaleci Sarr’a destek verilmesine neden oldu.

Komisyon, kendisine ırkçı söylemlerde bulunan taraftarın yanına tribüne girerek tepki gösteren kaleci Sarr’ın tavrını aşırı buldu ve oyuncuya 2 maç men cezası verdi.

Konuk takımdan 3 puan elendi

Komite ayrıca ev sahibi Sestao Club’a 6.000 euro para cezası verdi ve iki maçı seyircisiz oynaması nedeniyle para cezasına çarptırırken, Sarr’ın olayına tepki olarak sahayı terk eden ve oynamayı reddeden Rayo Majadahonda’ya da 3 puan düştü.

3. Ligin 1. turunda 30 Mart Cumartesi günü oynanan Sestao-Rayo Majadahonda maçının 87. dakikasında meydana gelen olayda, tribünlerden gelen ırkçı konuşmaya tepki gösteren Sarr, kendisine saldıran kişiyle tartıştı. hakaret etti, hakem tarafından kırmızı kartla oyun dışı bırakıldı.

Bu kararın ardından sahayı terk eden Rayo Majadahonda takımı geri dönmeyi reddetti ve maç iptal edildi.

RFEF bu olayın ardından futbolda ırkçılığı kınayan bir açıklama yayınlasa da Sarr, kırmızı kart gördükten sonra 2 maç ceza aldı.

“IRKÇILIĞA KARŞI MÜCADELE ETMEK İSTİYORSANIZ…”

İspanya’nın önde gelen spor gazetelerinden Marca, bugünkü manşetini Sarr’a ithaf etti: “RFEF futbolda ırkçılığa karşı kararlı bir şekilde mücadele etmek istiyorsa Senegalli kaleciye ceza vermemeli” ifadesini kullandı.

RFEF disiplin komisyonu bugün açıklanan bir diğer kararda, Getafe-Sevilla maçında Sevillalı futbolcu Marcos Acuna’ya yönelik ırkçı tezahüratlar nedeniyle Getafe Kulübü’ne 27 bin euro para cezası ve 3 maç boyunca stadın kısmen kapatılması yaptırımı uygulandığını duyurdu. La Liga’nın otuzuncu haftası.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Popüler Firmalar
Güncel Haberler
Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber