Estetik diş hekimliği çalışmalarının aynı zamanda restoratif diş bakımının bir dalı olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Kongre Üyesi Özge Mimir, şöyle konuştu: “Genel görünümlerinden memnun olmayanlar, ön dişlerin ön kısmına gerekli estetik uygulamalarla hayal ettikleri görünüme ulaşabilirler. gülümsemeyi etkileyebilir”. dedi.
Üsküdar Üniversitesi Üsküdar Diş Hastanesi'nden Dr. Öğretim Üyesi Özge Mimir, restoratif diş bakımı konusunda bilgi verdi.
Restoratif diş tedavisi nedir?
Restoratif diş tedavisinin, diş sert dokularında çürük veya çürük dışı nedenlerle oluşan maddi kayıpları onaran, kaybedilen estetik ve fonksiyonun geri kazanılmasını sağlayan bir diş hekimliği dalı olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Özge Mimir şöyle devam ediyor:
“Günümüzde restoratif diş bakımı adı altında pek çok tedavi alternatifi bulunmaktadır. “Doğrudan veya dolaylı olarak uygulanabilen kompozit sistemler, porselen estetik çalışmaları, gülüş tasarımı, diş beyazlatma, diş hassasiyeti tedavileri ve protetik öncesi restorasyon uygulamaları bu tekniklerin en önemlileridir.”
Dişlere zarar vermeyen biyouyumlu malzemeler kullanılıyor
Doktor, restorasyonlar sırasında kullanılan ürünlerin estetik görünümü garanti eden, dişlere zarar vermeyen biyouyumlu malzemeler olduğunu kaydetti. Öğretim Üyesi Özge Mimir, “Siyah dolgu olarak bilinen ve rengi nedeniyle rahatsızlık veren amalgam restorasyonların yerini artık beyaz kompozit sistemler aldı. Bu sayede diş çürüğünün tedavisinin yanı sıra estetik bir görünümün de kolaylıkla elde edilmesi mümkün oluyor.” dedi.
“Kozmetik diş hekimliği çalışmaları aynı zamanda restoratif diş tedavisinin bir dalıdır.”
Dr., günümüz gelişen teknolojisi ve ağız ortamı dışında bilgisayar aracılığıyla hazırlanan, inley, onlay ve overlay olarak bilinen porselen restorasyonlar sayesinde, büyük çürüklere sahip olan ve kaybolduğu düşünülen kırık dişlerin eski görünümüne kavuşabildiğini anlatıyor. -destekli sistemler. Öğretim Üyesi Özge Mimir, “Kozmetik diş hekimliği çalışmaları aynı zamanda restoratif diş tedavisinin bir dalıdır. “Genel görünümünden memnun olmayan gülümsemeyi etkileyebilecek ön dişlere gerekli kozmetik uygulamalarla hayal ettikleri görünüme ulaşabilirler.” dedi.
Yeni bir gülümseme yaratmak da mümkün
Beyazlatma uygulamalarıyla istenilen diş rengi tonuna ulaşmanın mümkün olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Özge Mimir, şöyle konuştu: “Kompozit malzemelerden veya porselenden tasarlanan ve dişlerde herhangi bir madde kaybına yol açmadan uygulanan laminatlar sayesinde bu mümkün. Dişlerin şeklini ve şekil bozukluklarını düzeltin ve yeni bir gülümseme yaratın.” Sözlerini şöyle tamamladı:
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
—–Sponsorlu Bağlantılar—–