Rusya parlamentosunun alt meclisi Devlet DumasıBaşkanı Viyaçeslav Volodinsosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Putin, Mihail Mişustin'in başbakanlığa adaylığı konusunda Devlet Dumasına teklif sundu” ilan etti.
Ülkede 2020 yılında yapılan anayasa değişikliği ile Modern Rusya tarihinde ilk kez Hükümetin kurulmasında Duma'nın rol alacağını vurgulayan Volodin, parlamentonun başbakanı, başbakan yardımcılarını ve bakanları onaylayacağını söyledi.
Mihail Vladimiroviç Mişutsin, 16 Ocak 2020O zamandan beri Rusya Başbakanı olarak görev yapan bir Rus politikacı ve ekonomist. 2010-2020 arası Federal Vergi Servisi Direktörü Olarak görev yaptı.
Peki Putin'e yakın isimlerden Mişutsin hakkında başka neler biliniyor?
EĞİTİM VE KARİYER
Mişustin, 3 Mart 1966'da Moskova'ya çok yakın bir şehirde doğdu. Lobnya'VE, Vladimir Moiseevich ve Luiza Mihaylovna'nin oğlu olarak dünyaya geldi. anne Başmelek alanda Kotlas Onun şehrinde, Belaruslu bir Yahudi olan babası, Polotsk'de doğdu.
1989 yılında STANKIN Moskova Devlet Teknoloji ÜniversitesiMişustin, sistem mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra 1992 yılında aynı enstitüde yüksek lisans eğitimini tamamladı.
Uluslararası Bilgisayar Kulübü (ICC) Kariyerine şu şekilde başladı: Rusya Federasyonu Devlet Vergi Servisi ve daha sonra, Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı içeride devam etti.
2008 yılında kamu görevinden ayrılarak özel sektöre dönen Mişustin, Federal Vergi Dairesi'nin başına geçmeden önce iki yıl boyunca bir yatırım fonunda çalıştı. UFG'nin Varlık YönetimiŞubat 2009'da başkan olarak görev yaptı. Rusya Devlet Başkanı Personel Rezervi uğrak yeri.
“SAVAŞLA İLİŞKİSİ OLMAK İSTEMİYORDU”
Resmi Başbakan Dimitri Medvedev'İçinde, 15 Ocak 2020 tarihinde tüm kabinesiyle birlikte istifa ettikten sonra Putin, Mişustin'i başbakanlığa aday gösterdi.
Rus basınında yer alan bilgilere göre Putin'e dört aday teklif edildi ancak Mişustin bunların arasında yer almadı. Sonuç olarak Putin bağımsız olarak Mişustin'i Başbakanlık görevine aday göstermeye karar verdi ve ertesi gün Mişustin'in konumu Devlet Duması tarafından onaylandı ve Başbakan olarak atandı. Rusya Federasyonu tarihinde ilk kez Başbakan, herhangi bir karşı oy olmadan onaylandı.
BBC'ye göre, “Başbakan Mihail Mişustin ekonomiyi kurtarmak gibi zor bir görev üstlendi ancak Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde çok az söz sahibi oldu.” Kremlin'e yakın kaynaklara göre Mişustin, Putin'in Ukrayna'ya geniş çaplı bir işgal başlatma planlarından habersizdi ve savaşla ilişkilendirilmek istemiyordu. Fakat bu durum Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avrupa Birliği, Birleşik Krallık, İsviçre ve Yeni ZelandaKişisel yaptırımlara maruz kalmaktan kurtulamadı.
PUTİN'E NASIL YAKINLAŞTI?
Mişustin evli ve üç çocuk babasıdır. buz hokeyi oyuncusu ve ve CSKA MoskovaDenetim kurulu üyesi olduğu biliniyor. Başbakan seçilmeden önce kendisinin ve Putin'in spora olan ortak tutkuları nedeniyle yakınlaştığı söyleniyordu. Bütün bunlara ek olarak, amatör müzisyen ve piyanist yani, Rus şarkıcı Gregory Leps Şarkının sözlerini kendisinin yazdığı da gelen bilgiler arasında.
Gregory Leps
Ancak tüm bunların aksine Mishutsin, çoğu emlak piyasasında yoğunlaşan zenginliğiyle tanınıyor. Rus muhalif cezaevinde öldü Alexei Navalnyİtibaren Yolsuzlukla Mücadele Vakfı(FBK) tarafından hazırlanan raporda Rusya Başbakanı'nın serveti şöyle belirtiliyor…
ZENGİN GAYRİMENKUL
Mişustin ailesi, Moskova bölgesi 48,2 milyon dolar (yaklaşık 1,5 milyar TL) değerli mülklere sahiptir. Mişustin'in babasının gayrimenkulü Vladimiren büyük iki çocuğu ve kız kardeşi Natalya Stenina“Evet.”
16 Ocak 2020Rusya merkezli Yolsuzlukla Mücadele Vakfı'nda eşi Mişustin'e şunları sordu: 9 yılda nasıl 800 milyon ruble (yaklaşık 280 milyon TL) kazandı? açıklama istedi. 19 Ocak'ta Kommersant Gazete, Mişustin'in ülkedeki en büyük yatırım şirketlerinden birine sahip olduğunu bildirdi. UFG YatırımLiderliği de dahil olmak üzere tüm mali faaliyetlerinin ayrıntılı bir analizini yayınladı.
Mişustin 2010 yılında kamu hizmetine geçtiğinde tüm varlıklarını ve yatırım projelerini kanuna uygun olarak eşine devretmişti. Taşınmanın ardından eşi Vladlena, resmi açıklamalarla da teyit edildiği üzere temettü almaya başladı. Kommersant'a göre varlıkların önemli bir kısmı 2013 ile 2014 arasında satıldı ve gelirler faiz almak üzere tasarruf hesaplarına yatırıldı.
22 yıl devlete hizmet eden bürokratın ailesi “Sadece emlak sektöründe 3 milyar ruble civarında varlığı var” Rus kamuoyunda geniş çapta tartışıldı.